Το σχολείο μας συμμετείχε σε εκπαιδευτική δράση αλληλεπίδρασης με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, το οποίο την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του σχολείου μας στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «ΑμεΑ - ΜΑΘΕ, ΝΙΩΣΕ, ΔΡΑΣΕ».

Υπεύθυνοι της δράσης ήταν η εκπαιδευτικός ΠΕ70 του τμήματος ΕΤ1 και η θεατρολόγος ΠΕ91.01 του σχολείου μας.

Ο κύριος στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων σε θέματα ειδικής αγωγής και συγκεκριμένα στη κώφωση και βαρηκοΐα.

Επιμέρους στόχοι:

Η αλληλεπίδραση, η ευαισθητοποίηση και η ενσυναίσθηση των μαθητών/τριών με άτομα με προβλήματα κώφωσης και βαρηκοΐας.

Πιο αναλυτικά:

Οι μαθητές/τριες του 4ου Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν με παιδιά με κώφωση και βαρηκοΐα, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης οι μαθητές/τριες πήραν συνέντευξη από τους κωφούς μαθητές/τριες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη Νοηματική γλώσσα. Στη συνέχεια ομαδοσυνεργατικά δημιούργησαν αφίσα, στην οποία αποτυπώθηκε η εμπειρία όλων των μαθητών/τριών από τη συνάντηση αυτή.

Αποτίμηση:

Αμφότεροι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεργατική δράση και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα κώφωσης και βαρηκοΐας. Οι μαθητές/τριες αισθάνθηκαν τη χαρά της δημιουργίας.

ΜΕΝΕΜ1

ΜΕΝΕΜ2

ΜΕΝΕΜ3

ΜΕΝΕΜ4

ΜΕΝΕΜ5

Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης!